táplálkozás

Kipróbálnál egy különleges, olaszos ízvilágú spagettiszószt? Netán klasszikus hazai melegszendvicskrémre vágysz egy kis plusszal? A termelői lekvárok, zöldségkrémek révén még több újdonságot kipróbálhatsz, ráadásul fenntarthatóbb módon.

Különlegesen zamatos ízek, nem mindennapi élmények

Ajánljuk figyelmedbe a MamaVita termelői termékek kategóriáját, ahonnan különleges Borbolya termékválogatás is beszerezhető. A csomag tartalmaz lilahagyma-lekvárt, aszaltparadicsom-krémet, diós petrezselyem pestot, karfionézt, sült paprikakrémet, lecsós szendvicskrémet és zöldfűszeres padlizsánkrémet egyaránt.

A karfionéz karfiol és kesudió alapú majonéz alternatíva, amely nem tartalmaz szóját és olajat. A sült paprikakrémet felhasználhatod tésztához, krémleves alapokhoz, pirítóshoz, de melegszendvicshez is tökéletes. A diós petrezselyem pesto ideális tésztákhoz, szendvicsekhez, pizzákhoz, ugyanakkor sós sütemények ízesítésére is nagyszerű.

Még nem kóstoltál lilahagyma-lekvárt? Itt az ideje megízlelni ezt a különleges ízkombinációt! Ötvöződik benne a sós, az édes és a savanyú íz, miközben kissé pikáns is.

Melyek a termelői árucikkek előnyei?

Ezen termékek magától a kistermelőtől származnak, egyéb kereskedelmi láncszemek bevonása nélkül, vagy csupán néhány bevonásával, így általában kedvezőbb árral is számolhatunk.

Esetükben a szezonális zöldségek, gyümölcsök dominálnak, mindig aktuálisan, ezáltal frissebbek, zamatosabbak. A szervezetünk nagyobb összhangban lehet a természettel, igazodva a szezonálisan termelődő gyümölcsökhöz, zöldségekhez.

Lekövethető a forrás, illetve az előállítási körülmények. Szintén gyakori, hogy speciális webshopokban is megjelennek kistermelők árucikkei, ilyenkor a webshop tulajdonosa szerzi be közvetlenül a termelőtől az érintett termékeket.

Amiért pedig oly sokan szeretik az élelmiszerek ezen körét, hogy esetükben a környezeti terhelés is mérsékeltebb. Ez leginkább a kevesebb kereskedelmi lánc miatti rövidebb szállításból, tárolásból ered.

Az pedig, hogy általuk egy környezettudatosabb, egészségesebb alternatíva választható, egyértelmű előny. Gondolunk például a vegyszermentes előállításra, a speciális termékek széles körére és a fenntarthatóbb jövőre.

Tudatos választás a táplálkozásban is!

A gyakran hallott mondás, miszerint “az vagy, amit megeszel” egyre nagyobb jelentőséggel bír. Kicsit mélyebben belegondolva a rohanó mindennapokban sajnos valóban kevesebb energia jut az egészségesebb életmódra, a tervezettebb táplálkozásra.

Pedig mindez megoldható lenne, hiszen számos speciális webshop elérhető, mint például a fent említett MamaVita, ahonnan mentes élelmiszerek, bio ételek, termelői termékek, vegán alapanyagok egyaránt beszerezhetők. Manapság már kevesebb az akadály, ha egy egészségesebb étrend kialakítása a cél, hiszen megannyi opció kínálkozik megoldásként.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom