tarkalevél

A tarkalevél (Caladium bicolor) bemutatása, gondozása

A tarkalevél (Caladium bicolor) a konytvirágfélék családjába tartozó, a Trópusi Amerikában, főleg Brazíliában elterjedt növény. Nem napos, világos vagy félárnyékos helyet, egyenletesen meleg 20 fok körüli talaj és levegőhőmérsékletet igényel.

A kifejlett növényeket tavasztól augusztusig egyenletesen nyirkosan kell tartani, ezután már ne öntözzük, hogy leszáradhasson a lombja. Tápoldatozni márciustól júliusig szükséges hetente. Leveleit ne permetezzük, de biztosítsunk számára magas páratartalmat.

Teleltetése történhet a gumó hajtatásig földben hagyásával, vagy földből való kivételével tőzegben, 18 fokon tárolva. Az áttelelt gumókat A földbe ültessük január-februárban.

A cserepet 25-26 fok körüli talaj és levegőhőmérsékleten, világos, nyirkos levegőjű helyen tartsuk, és szoktassuk fokozatosan a 22 fokhoz.

Szaporítása történhet a fiókgumók leválasztásával, miután azok leveleket növesztettek. Nagyobb példányoknál, a teleltetés után lehetőség van a gumó megosztására, amikor már 15cm hosszú hajtásokat növesztett.

Kép forrása: Pixabay.com

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Szobanövények