tele a padlás

Mindannyiunk életében előfordul, hogy vagy egy új ház kapcsán vagy a saját házunk szanálása miatt érdekes dolgokra bukkanunk. Lehet, hogy az előző tulaj felejtette vagy hagyta ott, netán valamelyik családtagunk ajándékát száműztük a padlásra, mert amikor megkaptuk, nem láttunk benne túl sok fantáziát.

A régi dolgok gyakran nem illeszkednek a modern lakberendezési stílusokba, ezért nem keresünk nekik helyet, aztán elfelejtkezünk róluk. Sokunk nem ért hozzá, ezért ritkán gondolunk bele, hogy ami nekünk esetleg kacatnak látszik, az másnak igazi kincs is lehet.

Szabadulnék a régi holmiktól, de hogyan?

Mivel öregesnek látjuk ezeket az antik darabokat, általában inkább szabadulnánk tőlük, minthogy találjunk nekik megfelelő helyet és rendeltetést. Leginkább ha egy kicsi lakásban vagy házban lakunk, ahol a hely limitált, nagyon ki kell találni a berendezési tárgyak fontosságát.

Ha így gondolkodunk és semmiképpen sem szeretnénk megtartani a régiségeket, érdemes végiggondolni, hol kaphatnának egy második esélyt. Hiszen lehetséges, hogy egy másik ház berendezéséhez tökéletesen illene.

Amennyiben úgy döntünk, hogy megbízunk egy olyan szakembert, aki régiség felvásárlásával foglalkozik, biztosak lehetünk abban, hogy méltó helyet keres majd ezeknek a tárgyaknak.

Érdemes szem előtt tartani, hogy ami nekünk esetleg értéktelennek tűnik, az lehet akár nagyon értékes is. Lehet, hogy nem is gondoljuk, hogy a padlásunk értékes műtárgyakkal van tele.

A régiség felvásárlás első lépései

Miután megtaláltuk a megfelelő szakembert, ő egy értékbecslést fog végrehajtani. Érdemes olyan helyet választani, ahonnan az értékbecslő az egész országon belül hajlandó elvégezni a felmérést, valamint fontos tudni, hogy ebben a szférában általában ingyenes az értékbecslés. Ha igent mondunk a régiség felvásárlással foglalkozó szolgáltatónak, az értéket azonnal készpénzben megkaphatjuk.

Örökségben fellelt kincsek

Adódhat olyan helyzet is, hogy egy sajnálatos esemény, egy haláleset során jutunk értékes műtárgyakhoz, antik dolgokhoz. Ilyenkor fel kell mérnünk, hogy el tudjuk-e engedni az adott holmihoz fűződő érzelmeinket.

Amennyiben szeretnénk, hogy elhunyt szerettünk kincsei méltó helyre kerüljenek, ugyanakkor ezt mi magunk nem tudjuk megadni, szintén igénybe vehetjük a régiség, illetve hagyaték felvásárlással foglalkozó szakemberek segítségét.

Személyes értékbecslés után azonnali készpénzes kifizetés után ők maguk szállítják el a tárgyakat. Kényelmes és gyors megoldás. A mi házunk megtisztul, az antik darabok pedig egy új élethez jutnak.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom