szerszámok

Egészen biztosan nincs olyan háztartás, ahol az évek során felhalmozódó különféle holmik tárolása ne jelentene gondot, akár egy kis lakásról vagy műhelyről, akár egy családi házról van szó.

Időről időre napirendre kerül a rendrakás, a rendszerezés iránti igény, legfőképp akkor, amikor már nehezen találni az aktuális tevékenységhez szükséges eszközöket, szerszámokat, és a káosz kezd eluralkodni felettünk.

A rendszerezés előnyei végtelenek, hiszen ha mindennek megvan a helye, az kevesebb házimunkát, kisebb bosszúságot jelent, ráadásul több hely lesz a kedvelt dolgoknak. Ideje tehát rendet rakni, mutatjuk, hogyan kezdj neki!

A rendetlenség felszámolása

Egy idő után a rendetlenség megszokottá válhat, és ha már az összevisszaságban is rendszert találunk, az tovább nehezíti a rendrakást. Hatványozottan igaz ez a mindennapi élethez nélkülözhetetlen, kis méretű szerszámokra, amelyek tárolására a legjobb és legbiztosabb hely egy szerszámosláda.

A felfordulás problémát és bosszúságot akkor jelent, ha nem találjuk meg a keresett holmit, pedig tudjuk, hogy volt, mert beszereztük. Ez azt jelzi, ideje lenne egy alapos takarításnak, szortírozásnak. Mindennek a kulcsa a rendszerezés, ehhez jók lehetnek a különféle kiürült papír és műanyag dobozok, üvegek, de ha nem akarunk még ennyit sem bajlódni vele, vásárolhatunk is erre a célra készült, különböző méretű tárolókat.

Szabadulj meg a felesleges holmiktól!

Talán azt gondolod, hogy nincs semmi, amitől meg akarsz szabadulni, de hidd el, valószínűleg nem is egy ilyen van. Költözés után látványos ez igazán, amikor az új helyre továbbvitt holmikat csomagolod ki, és csak nézed, minek is hoztad el egyáltalán.

Az élet hajlamos minden nap új tárgyakat hozni az életünkbe, és gyakran nem ismerjük fel, milyen ütemben halmozzuk fel a dolgokat, ezért időről időre érdemes átnézni a kincseket és megszabadulni a feleslegtől. A megmaradó holmiknak keresd meg a legjobb, praktikus tárolási módját, hogy amikor szükséged lesz rájuk, könnyen megtalálhasd.

Praktikus műanyag rendszerezők, tárolók

A műanyag dobozok nagy előnye, hogy szinte törhetetlenek, ezért sem a hétköznapi használat alatt, sem egy költözés során nem kell hímestojásként vigyázni rájuk. A hosszú élettartam is mellettük szól, ahogy az is, hogy átlátszó kivitelben is kaphatóak, így láttatni engedik a tartalmat, nem feltétlen kell felcímkézni.

A különböző méreteknek köszönhetően egészen apró holmik rendszerezésére éppúgy alkalmasak, mint nagy méretűek számára. És tárolhatunk bennük szinte bármit, az élelmiszerektől kezdve a ruhaneműkön és papírholmikon át a szerszámokig.

A sokrekeszes műanyag rendszerezőkben, szerszámosládákban elhelyezhetünk csavarokat, szegeket, patentokat, de varróeszközök tárolására is nagyszerűek lehetnek, ahogy a többfiókos és kerekes tárolók is tökéletesek lehetnek akár egy műhelyben, garázsban is.

Kezdd a rendrakást egy alapos lomtalanítással, és amikor jelentősen lecsökkentetted a tárolandó holmik számát, akkor kezdj neki az átlátható rendszerezésnek.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom