elektromos kerékpár

Mivel egyre elérhetőbbé válik az elektromos kerékpár a nagyközönségnek is, ezért érdemes egy kicsit jobban megismerkedni a különböző típusokkal, hiszen egyre többekben merül fel az igény egy ilyen sportos közlekedési eszköz iránt.

Valljuk be őszintén, hogy sokunkat az tántorít el a kerékpározástól, mert hosszútávon megerőltetővé válik, különösen az emelkedők esetében.

Viszont egy elektromos kerékpár már sokkal csábítóbb lehet, hiszen a nehezebb terepen is könnyebben boldogulhatunk, még akkor is, hogyha nem számítunk profi bringásoknak.

Hogyan működik az elektromos kerékpár?

Hogyha a pedelec kerékpár kerül terítékre, akkor ez alatt azokat a modelleket értjük, amelyeknél az elektromos meghajtás a pedálozást kiegészítve van jelen. Ennek köszönhetően könnyebbnek érezzük a tekerést még a dombokkal tarkított terepen is.

Főleg az ilyen környezetben érezhető leginkább a különbség az elektromos kerékpár és a hagyományos bringák között. A rásegítés a kormányon elhelyezett vezérlővel állítható. Minél nagyobb a rásegítés mértéke, annál kevesebb izomerőre van szükség a pedálozáshoz.

Hogyha edzeni szeretnénk, akkor ki is kapcsolhatjuk teljesen az elektromos motort. Innentől kezdve úgy használható, akár egy hagyományos bicikli. Azzal viszont számolnunk kell, hogy a motor és az akku többletsúlyt jelent.

Egy átlagos bringa olyan 13-15 kg között mozog, míg egy elektromos könnyen elérheti, akár a 25 kg-ot is. Azért az megnyugtató érzés, hogy nem fogunk leragadni a pedelec bringával, hogyha lemerült, hiszen így is képes a tovább haladásra, nem úgy, mint az elektromos autók.

Milyen elektromos kerékpárt válasszunk?

Röviden ugyanolyat, mint amilyet a hagyományos típusok közül vennénk. Az elektromos pedelec bringák esetében is a rendelkezésünkre állnak a városi, trekking, MTB, országúti modellek egyaránt.

Aki tehát városban közlekedik többet és bevásárláshoz, munkába járáshoz szeretné használni elsősorban a biciklit, annak egy pedelec city bike minden igényét ki fogja elégíteni.

A trekking változatokkal lehetősége nyílik a család minden tagjának a közös túrázásra. Ha eddig akadályt jelentett a közös kikapcsolódás, mert a gyerekek nem tudták tartani a hagyományos biciklikkel a tempót, ez egy elektromos trekking kerékpárral már nem fog többé gondot okozni. A kardió edzésekhez is egyre többen választanak elektromos trekking kerékpárokat.

Akik pedig az extrém terepet részesítik előnyben, azoknak az elektromos MTB-k jelentik a tökéletes választást, amik a legkeményebb hegyi útszakaszokon is állják a sarat a strapabíró kialakításuknak és felszereltségüknek köszönhetően.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom