lakberendezés

Még egy olyan kreatív területen is, mint amilyen a lakberendezés, vannak megszokások, amelyek alapvetően határozzák meg a közízlést. Érdemes azonban megfontolni a lehetőséget, hogy eltérjünk a megszokottól!

A belső terek berendezése kapcsán vannak kőbe vésett elképzelések, amelyek ennek megfelelően szinte minden háztartásban hasonló koncepció alapján születnek meg.

Ilyen a nappaliban a tévét a fókuszba helyező elmélet, vagy a fürdőszoba szekrény fehér színe kapcsán kialakult közmegegyezés, és ilyen a konyhát uraló króm is. Azonban el is térhetünk a megszokottól, és az egyediséggel feldobhatunk egy-egy helyiséget a lakásban.

A konyhában a csillogó fém kézenfekvő választás. Akár mosogatóról, akár csaptelepről legyen is szó, a króm természetes választás, mert strapabíró és könnyen tisztítható. Ám vannak ma már a konyha berendezése kapcsán alternatívák, amelyekkel lecserélhetjük a csak bizonyos területeken megszokott, szinte már kötelező stílust.

Egyre elterjedtebbek a gránit mosogatók, amelyek sötétebb árnyalatukkal jelentősen eltérnek a szokásostól, ugyanakkor a króm változatok minden előnyével rendelkeznek.

A gránit időtálló választás, amely esetenként még jobban is illik a konyha elképzelt stílusába, mint a fém típusok. A megszokott króm változathoz hasonlóan könnyen beszerelhető és tisztán tartható, és megannyi változatban kapható a sarokba építhetőtől a munkalap alá telepíthetőig bezárólag.

A konyha vizes blokkjának területén azonban nem csak a mosogatótálca, hanem a hozzátartozó csaptelep kapcsán is gyakran a megszokás határozza meg a döntésünket, pedig itt is bőven van választási lehetőség.

A szín tekintetében a fehér és a fekete mellett ma már jelentős színskálából választhatunk akár piros csaptelepet is, ha éppen az illik az elképzeléseinkbe. Ugyanakkor a konyha felszerelésének megfelelően a fehér vagy a fekete mosogató csapteleppel is eltérhetünk a megszokottól, miközben követjük a berendezés többi része által meghatározott stílust.

A konyhai eszközök jelentős része vagy fehér, mint a legtöbb robotgép, vagy fekete, mint a legtöbb beépíthető eszköz. Van, amiben nincs választási lehetőségünk, elvégre a főzőlap, a sütő és leggyakrabban a szagelszívó fekete színe adott, ám ehhez lehet alkalmazkodni.

És ezekhez az eszközökhöz alkalmazkodva lecserélhetjük a krómot is feketére, ezzel teljesen egységes és egyben egyedi képet kialakítva a konyhában.

A felszerelések jelentős részében is van választási lehetőség, a gyártók nemcsak méretben, hanem már színben is nagy választékot biztosítanak hűtőkből, mosogatógépekből, páraelszívókból, ráadásul szinte mindenből van beépíthető változat is, így tökéletesen belesimulva a konyhabútorba.

A kisebb berendezési tárgyak esetén pedig már megszokott a jelentős színválaszték, így a kenyérpirító vagy a botmixer kapcsán nem kell aggódni amiatt, hogy nem találjuk meg a berendezéshez illőt.

Bár a megszokás gyakran határozza meg a belsőépítészeti elképzeléseket, valójában azonban még a legalapvetőbb helyzetben is van választási lehetőség, hogy eltérjünk a megszokottól, és egyediséggel dobjuk fel otthonunkat.

Kép forrása: Depositphotos.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom