Természetes kozmetikumok

Természetes kozmetikumok

Ismerje meg bővebben a készítmények jótékony hatásait a Makeup.hu tanácsadóitól! Szigorú szabályok szerint külön engedéllyel állíthatóak elő, nem veszélyeztetve a természetet és az emberiséget. Fontos, hogy állati zsíroktól mentesek, és szigorúan tilos génkezelt növények felhasználása.

Tárolásuk is különleges követelmények során lehetséges, hiszen csomagolásuk is kizárólag biológiailag tiszta és újrahasznosított lehet. Általános szabály, hogy termékek külalakja nem szembetűnő, fényes vagy vonzó.

Nem minden organikus természetes

Sokan keverik a két kifejezést, hiszen legtöbbször egymás mellett olvashatjuk őket. Azonban van különbség: az organikus kozmetikumok összes alkotórészét tiszta földön, tiszta körülmények között termelik, teljesen kizárva a vegyi műtrágyákat és állati eredetű részeket. Csomagolásuk újrahasznosítható, hogy semmilyen esetben sem károsítsák a bolygón élő organizmusokat.

Tehát, a természetes kozmetikumok alkalmazhatnak például méhészeti termékeket, amelyek első látásra teljesen ártalmatlannak és környezetbarátnak tűnnek, azonban az organikus készítményeknél ez tabu. Az organikus előállítás inkább arról szól, hogy ne ártsunk az embernek, a természetnek és a Föld erőforrásainak.

A természetes eredetű termékek márkái általában BIO feliratokat helyeznek a csomagolásra, összetevői pedig a megfelelő mennyiségű természetes komponenst tartalmazzák. Az organikus készítményeknél ez sokkal bonyolultabb.

Számos tanúsítvány van, amely saját minősítési rendszerrel és szabállyal rendelkezik, így eltérőek lehetnek. Egyes szabványok a növényi összetevők arányát 95%-ra emelik. Ezek közül a leghíresebb az ECOCERT.

Természetes kozmetikumok

Natúr (természetes) kozmetikumok előállítása a kertből

Számos tulajdonság bizonyítja, hogy a természetes összetételű szérumok a legelőnyösebbek, legfőképp, ha egyedül készíti el, hiszen ilyenkor pontosan tudja, mit tartalmaz az adott termék.

Arckrémek és tonikok

Az arcbőr szereti azokat az olajokat, amelyek táplálják a bőrt, hozzájárulnak a hidratációs szint helyreállításához, lágyítják a bőrt, megszüntetik a gyulladásokat és védelmet biztosítanak a külső tényezők káros hatásaival szemben.

Ezért válasszon sárgabarack- és mandulaolajat, amelyek a kiszáradásra hajlamos bőrre ideális gondoskodást biztosítanak. A zsíros bőr a szőlőmagolajat és a fekete köményt helyezi előtérbe. Érzékeny típusúra pedig kiváló megoldás a krambe mag olaj és az őszibarackmag olaj.

Természetes kozmetikumok

A csábító ajkakért

Nem szükséges drága balzsamokra költeni. Könnyen el tudja készíteni néhány alkotórészből a leghatékonyabb ajak gondozó készítményeket. Ügyeljen a következőkre:

  • A balzsam alapjaként viaszt használjon. Olvassza meg vízgőz felett, mikrohullámú sütő nélkül!
  • Kombinálja a szilárd és folyékony anyagokat. A viasz lágyítása után adjon hozzá növényi olajokat és észtereket. Szükség szerint alkalmazhat színezékeket is.
  • Ha illatot szeretne kölcsönözni, vegyen igénybe fahéjat, vaníliát vagy más természetes eredetű anyagot.

Felhívnánk a figyelmét, hogy a házi ajakápolók tápláló olajakat és glicerint tartalmaznak, amelyek biztosítják a teljes ajakvédelmet. Vitaminos- és illóolajokat is felhasználhat.

Otthoni testápolás

A saját kézzel létrehozott testgonzodás igazán nagy választékot kínál a gélektől a bőrradírokig. Az ilyen kozmetikumok típusa és mennyisége különböző lehet. A természetes dezodorok alapja esszenciális olajokat és keményítőt tartalmaznak.

A tusfürdőket szappan alappal, illóolajokkal és natúr illatósítókkal készítse el. Az otthoni bőrradírok többek között kávédarával vagy őrölt tengeri sóval állíthatóak elő.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Mozaik