tea
tea

Kép forrása: Pixabay.com

A hólyaghurut, vagy, ahogy mindenki ismeri a felfázás, sokunk életét megkeserítette már, statisztikák szerint legalább a nők negyedét érintő problémáról van szó. A hólyaghurutot a felfázáson túl, bakteriális fertőzések is kiválthatják. 

A felfázás igen kellemetlen betegség, leggyakoribb tünetei: fájdalom érzet a kismedencében, húgyhólyagban, esetenként az alhasban is, a vizelet sötét színű, kellemetlen szagú, és csíp, valamint a vizelési inger is gyakoribb a megszokottnál.

Fontos a megelőzés

Ha röviden szeretnénk összefoglalni a megelőzés lépéseit, akkor az első és legfontosabb az időjárásnak megfelelő, réteges öltözködés, amivel megelőzhető a felfázás.

A másik a baktériumok megtelepedésének megakadályozása. Utóbbira jó megoldás a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, valamint a műszálas helyett, a pamut fehérnemű viselése.

Ha mégis megtörtént a baj

Ha minden óvintézkedés ellenére is elkap minket a felfázás, akkor a gyógynövények segítségünkre lehetnek, gyógytea, borogatás és ülőfürdő formájában.

Ülőfürdő

Az ülőfürdő készítéséhez egy kád meleg vízre, és egy kiló sóra van szükség, amit hagyunk feloldódni a vízben. Kb. 20-25 percig üljünk a vízben, és ügyeljünk rá, hogy ne hűljön ki.

Borogatás

A borogatás elkészítéséhez egy púpozott kanál cickafarkfűből és egy liter vízből kell teát készíteni. Ha elkészült a tea, akkor belemártunk egy kisméretű törülköző. Az így készített borogatást, kihűlésig a hasra kell teríteni.

Gyógytea

A citromfű nyugtató és gyulladáscsökkentő hatása közismert, ezért hatékony fegyver a felfázás elleni harcban is. Egy csésze teához, forró vízre, és három teáskanál citromfűre van szükség. 10 perc ázás után már fogyasztható is.

Kép forrása: Pixabay.com

Forrás: MentaTrend

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Mozaik