kreativitás

Tudtad, hogy vannak olyan kutatások, amelyek azt mutatják, hogy a mindennapi kreatív tevékenységek – olyan egyszerű dolgok, mint a főzés vagy az éneklés – javítják az érzelmi egészségedet?

Ezért mindenképpen előnyös lehet számodra, ha belevágsz valamilyen alkotó szellemű hobbiba. Ehhez nem kell feltétlenül professzionális művésznek lenned, vagy drága felszereléseket beszerezned. Manapság számtalan egyszerű módja létezik annak, hogy felébreszd a kreatív oldaladat.

Karcképek használata

A Kreactivity Webáruházban is fellelhető karcképek nagyon egyszerű módját jelentik az alkotásnak. Úgy képzeld el őket, mint a kaparós sorsjegyeket. Az adott kép tetejére egy hasonló fekete réteg kerül, és ezt neked kell lekaparnod.

A megvásárolt szettekben minden szükséges elem megtalálható, a vászontól kezdve az előre elkészített mintán át egészen a kis fakaparóig, amely könnyen lehet, hogy egy idő után eltompul. Ezért javasoljuk, hogy néhanapján hegyezd ki, hogy pontosabban dolgozhass vele!

Vesd papírra a gondolataidat!

Az írás is hihetetlenül terápiás lehet, és az elkezdéséhez nincsen szükséged konkrét célra az induláshoz. Csak vesd papírra, ami az eszedbe jut! Írj le például minden nap egy-egy mondatot, és figyeld meg, hogy ezek kiadnak-e egy történetet, vagy sem. De az is egy opció lehet, ha találsz egy írótársat, és elkötelezed magad amellett, hogy közösen létrehoztok egy történetet, úgy, hogy mindegyikőtök felváltva jegyez le egy-egy mondatot.

Számfestés

A képi formátumok és kompozíciók sokfélesége, valamint az egyedi remekművek készítésének lehetősége a festészet alapelveinek elsajátítása nélkül az utóbbi időben igazán népszerűvé tette a Kreactivity Webáruházban is megtalálható számfestő készleteket, melyeket kezdő és tapasztalt hobbifestők egyaránt elővehetnek.

De azért is igazán közkedveltek a termékek, mert a használatuk nagyszerű terápiaként használható a konfliktusok, a kommunikációs problémák és a kifejezési nehézségek megoldására.

A számfestés további előnyei közé tartozik még, hogy a segítségével mindkét agyfélteke stimulálható. Ráadásul ez egy aprólékos tevékenység, amely lehetővé teszi, hogy elfeledkezz kicsit a környezetedről, és elengedd kicsit magad.

Élvezd a művészetet!

A kreativitásnak nem mindig arról kell szólnia, hogy valamit készíts. Sokszor már az is megteszi, ha hallgatsz, olvasol vagy látsz valami csodálatosat, ami elgondolkodásra ösztökél. Szánj időt tehát arra, hogy elmenj egy múzeumba vagy galériába!

Ha pedig nincs a közeledben egy sem, akkor keress az interneten néhány művészeti alkotást! De az is egy nagyszerű opció lehet, ha kényezteted magad egy kis költészettel vagy korabeli zeneművekkel!

Kreatívnak lenni nem feltétlenül egy veled született dolog. Sokszor csupán önfelfedező utazásra van szükség ahhoz, hogy rálelj. Ezért mindenképpen arra szeretnénk bátorítani, hogy próbáld ki a fentebb leírtakat, és ki tudja, lehet, hogy a végén rájössz, sokkal kreatívabb vagy, mint gondoltad.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom