város

Talán nem túlzás azt állítani, hogy feszül egy kis ki nem mondott ellentét a fővárosiak és a vidékiek között, ami sok esetben a számtalan keringő tévhitnek köszönhető.

Azok számára viszont, akik nem hisznek el mindent, hanem sokkal inkább a tapasztalatokra hagyatkoznak, akár vonzó is lehet a másfajta élet, vagyis a vidékinek a budapesti, illetve a budapesti lakost szintén csábíthatja a vidéki élet.

De melyek ezek a tévhitek, és mi az igazság? Ennek jártunk utána.

A vidék egyenlő a tanyával

Nagyon sokan a vidék alatt egy tanyára asszociálnak, ami csupán abból a szempontból igaz, hogy vidéken valóban akadnak tanyák is. Azonban a tanyák mellett falvak, községek, kisvárosok és olyan nagyobb városok is a vidék részét képezik, mint Győr, Debrecen vagy éppen Szeged.

Ezért ha valakinek túl sok a fővárosi nyüzsgés, de a városi lét előnyeit nem szívesen adná fel, annak sem kell túl sok mindenről lemondania, ha egy vidéki városba költözik.

Vidékre költözni drága

A távolság miatt merülhet fel az a gondolat, hogy Budapestről bárhová is költöznénk, az bizony sok pénzt emésztene fel. Azonban a fővárosból nem csupán az ország legtávolabbi csücskébe lehet költözni, de még ha oda is húzna a szívünk, akkor sem kell vagyonokat költeni a költöztetésre.

Persze egy költözésnek mindig vannak költségei, de sokat spórolhatunk, ha nem saját magunk oldjuk meg a költözést a barátokkal összeállva és akár többet is fordulva, hanem egy költöztetésben jártas profi csapat segítségét vesszük igénybe.

A költöztető csapat egy komplett lakás berendezését is képes ügyesen bepakolni egy furgonba vagy kisteherautóba és egyetlen kanyarral eljuttatni azt az új címünkre.

Vidéken túl nagy a csend

Visszautalva az előzőekre, hacsak nem tanyára költözik az ember, akkor jó eséllyel nem lesz egész nap csend és nyugalom. A falvakban és községekben nyáron igen gyakori a fűnyíró, a betonkeverő és a fúró hangja, míg télen a balta ütemes csattogása és a láncfűrész zúgása töri meg rendszerint a csendet.

A vidéki városokban pedig igen gyakoriak a távolsági és a helyi buszjáratok, de az autós forgalom sem mondható éppen ritkának.

A vidék túl messze van Budapesttől

A vidékre költözés egyik nagy hátráltató tényezőjeként szokták emlegetni, hogy akkor fel kellene adni a jó budapesti munkát. Ez azonban nem feltétlen van így, főleg akkor, ha olyan vidéki települést választunk, ahonnan jó a tömegközlekedés a fővárosba, vagy autóval könnyen és gyorsan megközelíthető.

Ebből a szempontból a legnépszerűbb jelenleg Érd, Gödöllő és Üröm is, de az ezek környékén található kisebb települések szintén jó választásnak bizonyulhatnak.

Amennyiben te is úgy érzed, hogy hátrahagynád a főváros forgatagát, és vidékre költöznél, keresd a Visszuk.hu profi költöztető csapatát, akiktől minden segítséget megkapsz ahhoz, hogy a költözés folyamata a lehető legkevesebb stresszel járjon számodra!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom