virágok

Amikor rácsodálkozik egy virág szépségére vagy az erdő bonyolultságára, felmerülhet a kérdés, hogyan ragadhatja meg ezt az érzést egy fényképen. Ezek a növényfotózási tippek segítenek a legjobb fényképek elkészítésében a növényekről. Pillanatok alatt készen áll arra, hogy bemutassa kertjét, vagy megosszon pillanatfelvételeket a túrájáról!

Jó világítás.

A sűrű erdőben lévő növények fotózása sötét, szürkés-zöld fényhez vezethet. Ha tudod, hogyan kell használni ezt a lámpát, nagyszerű – gyönyörű hatásokat hozhat létre! De ha kevésbé tapasztalt, próbálja elkerülni a komor vagy túl fényes fotózásokat.

virágok

Virág fotók / Kép forrása: Dreamstime.com

Használjon reflektorlemezt vagy csíptetős gyűrűs lámpát a halvány fényképek megvilágításához. A csíptetős lámpák telefonokhoz és hétköznapi használatra is kiválóan alkalmasak, míg a reflektorlemez egy kicsit inkább elkötelezettség.

Használjon meleg megvilágítást kéreg és ősz esetén, hogy kiemelje a meleg tónusokat ezeken a fényképeken. Az arany fényvisszaverő korong valóban segít a meleg szín megszerzésében.

Időzítse a fotózást az „arany óra” köré, amikor a nap lenyugszik vagy felkel, hogy valóban gyönyörű meleg árnyalatot kapjon a fényképek.

A kissé hűvösebb világítás remekül kiemeli a levelek zöldjét. Később módosíthatja, de általában jobb a megfelelő világítás élőben. Az egyenletesen felhős napok jó „hűvös megvilágítást” biztosíthatnak.

Koncentrálj a témára.

A nagyszerű növényfotózás egyértelműen a témára összpontosít. Az, hogy mennyire éles ez a fókusz (és mennyire elmosódott a fénykép többi része), attól függ, milyen érzést próbál kiváltani. Az iPhone készülékek portré üzemmódja nagyszerű példa a háttér elmosására, hogy a téma tisztább legyen.

Kövesse a harmad szabályát.

Ez a gyors szabály segít kiegyensúlyozott fényképek készítésében. Az ötlet az, hogy a fényképet nagyjából kilenc négyzetre bontsa, három függőleges és három vízszintes vonallal.

Az elmélet szerint ha a fénykép elemeit a vonalak metszéspontja mentén helyezi el, akkor kiegyensúlyozott, tetszetős fotó születik. Ez egy nagyszerű gyors tipp, de bármikor kísérletezhet más kompozíciós beállításokkal!

Íme néhány ötlet a növényfotózási technika tökéletesítéséhez:

  • Készítsen közeli képeket a textúrákról. A kukoricaszár hosszú levelei vagy a pozsgás örvényei kiválóak erre.
  • Használjon nagylátószögű objektívet, hogy művészi felfelé irányuló felvételeket készítsen a fákról.
  • Fényképezzen vízcseppeket a növényeken. Próbálja meg megvilágítással és fókuszpontokkal igazán kiemelni a cseppeket.
  • Használjon makró objektívet a virágok beporzóinak fényképezéséhez.
  • Próbálja meg a háttérvilágítást és a fák vagy levelek sziluettjét drámai felvételek készítéséhez.
  • Készítsen fényképeket a kéreg őszi színeiről az aranyórával – ne hagyja magát semmilyen eszközzel vagy szerkesztéssel, hogy meleg fényt keltsen a fotón.
  • Készítsen fényképeket egy vagy két vízen lebegő levélről – készítsen tiszta, „csendes” felvételt.

Ez csak néhány ötlet, amelyek segítenek a növényfotózási tippek használatában. Gyakorolja a szem és a telefon használatát, hogy tökéletesítse fényképei megvilágítását és keretezését.

Képek forrása: Dreamstime.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Mozaik