képkeret

Mindannyiunknak van egy kedvenc családi fotója, esetleg a gyermekünk által készített rajz, festmény, mely egy gyönyörű képkeretben mutat a legszebben. Nehéz azonban kitalálni, hogy milyen színű, stílusú és méretű keret lenne a legjobb választás.

Korlátlanok a lehetőségek, hiszen a boltok kínálatában számtalan variációban kaphatóak képkeretek. A legjobb döntéshez szeretnénk némi segítséget nyújtani cikkünkkel, melyben összegyűjtöttünk néhány fontos szempontot a választáshoz.

Hangulatos és egyedi

A mömax képkeret kínálata óriási, ezen dekorációs kiegészítők segítségével hangulatos és egyedi lakberendezésre van lehetőségünk. A képkeretek esetében bármilyen színt és típust választunk, gondoljunk arra, hogy ezzel kiemeljük és kiegészítjük a dekorációs elem körül lévő teret.

Törekedjünk arra, hogy ne elvonja a figyelmet a műről, hanem kiemelje azt, ezzel is látványos elemévé téve a helyiségnek.

Fém, fa vagy valami egyéb?

Az épületben található belsőépítészeti stílust is vegyük figyelembe, amikor az anyagválasztásról döntünk. Amikor a képkeretre gondolunk, elsősorban a fa alapanyag jut eszünkbe, pedig napjainkban már fémből és más, természetes hatású anyagokból is készülnek tetszetős darabok.

Általában a keretbe kerülő elem határozza meg a stílust, hiszen például egy modern vagy absztrakt festmény, fekete-fehér fotó jó kiegészítője a letisztult fém keret. Nem vonja el a figyelmet a kép mondanivalójáról, hanem szépen körbeöleli azt és éles kontrasztot biztosít.

A fa keretek masszívabb és hagyományosabb stílusú képekhez ajánlottak. Melegséget és eleganciát sugároznak, így a klasszikus festmények, családi fotók tökéletes kiegészítői. A bambusz, juta anyagú keretek a természetet csempészik be otthonunkba, elsősorban a könnyedebb, családi fotók elhelyezésére javasoljuk.

A keret színe

Többféle megközelítést alkalmazhatunk, amikor a keret színének meghatározásáig jutunk. Az egyik lehetőségünk, hogy a keretbe kerülő fotó, kép, festmény színei közül kiválasztunk egy jellegzetes árnyalatot, majd ehhez hasonló keretet keresünk.

Ezzel nemcsak az adott szín kerül kiemelésre, hanem a folytonosság érzését kelthetjük azokban, akik rápillantanak a képre. Egy kevésbé hangsúlyos színt választva, a keret színével felhívhatjuk a figyelmet a mű adott részére.

Törekedhetünk a drámai hatásra is, ekkor az egyszerű és letisztult kép köré az azon lévő színekkel teljesen ellentétes árnyalatú keret kerüljön. Például egy fekete-fehér fotó köré kerülő vékony, arany fém modell tökéletesen a műre vonzza majd a tekintetet.

Mindezek mellett maradhatunk a semleges megoldásnál is, amikor a keret színe egyáltalán nem a fenti szempontok szerint kerül kiválasztásra, hanem egy természetes árnyalatú, esetleg fehér vagy fekete szín mellett döntünk. Ez a két árnyalat egyébként is tökéletes hatást biztosít bármely műalkotásnak vagy fotónak, mert nem vonja el a figyelmet a lényegről.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom