Hagymások és évelők

A tollas szegfű, német szegfű (Dianthus plumarius) gondozása

tollas szegfű
Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Krzysztof Ziarnek, Kenraiz

A tollas szegfű (Dianthus plumarius) bemutatása, gondozása

tollas szegfű

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Krzysztof Ziarnek, Kenraiz

A tollas szegfű vagy német szegfű (Dianthus plumarius) alacsony termetű, párnát alkotó évelő növény. Levélzetét, melyet télen is megőriz, fűszálhoz hasonló vékony, sötét szürkészöld levelek alkotják.

Kecses, csipkés szélű szirmok alkotta rózsaszín virágai a szár végén nyílnak. Illatos virágaiban, tavasz végén, valamint a nyár elején gyönyörködhetünk. A tollas szegfű jól mutat sziklakertekben, valamint szegélynövényként is.

A tollas szegfű egyszerűen nevelhető nem túl igényes növény. Fényigénye nagy, ezért világos, vagy tűző napos helyre is bátran ültethetjük. A szárazságot jól tűri, vízigénye alacsony, ezért öntözésével nem kell foglalkozni, elég számára a csapadékból származó nedvesség.

Talajok közül leginkább a meszes talajokat szereti, a legfontosabb szempont, hogy a talaj jó vízáteresztő legyen. Virágzását meghosszabbíthatjuk, ha folyamatosan eltávolítjuk az elszáradt virágokat.

Betegségekre és kártevőkre nem kényes, esetleg a meztelencsigák és a levéltetvek vehetik célba. Szaporítani tőosztással és magvetéssel is lehet.

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Krzysztof Ziarnek, Kenraiz

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Hagymások és évelők