nélkülözhetetlen biztonsági munkaruha

Mindig elsődleges szempont legyen a biztonság, akár egy építkezésen vagy egy raktárban dolgozunk. A megfelelő munkaruha csökkenti a sérüléseket és a baleseteket. Nézzük meg, hogy melyik az az 5 munkavédelmi termék, amelyet mindenképpen be kell szerezni.

Védősisak

A fej védelme nagyon fontos, hiszen a fejsérülések igen veszélyesek és akár egész hátralévő életünkre is kihatással lehet egy ilyen baleset. A fejünk fölött lévő veszélyek folyamatosan leselkednek ránk és egy védősapka vagy egy védősisak minimálisra csökkentheti az ütődések kockázatát.

A leeső törmelékek okozta fejsérülések kockázata igen nagy, így keressünk olyan sisakot, amely biztosan megvéd majd bennünket. Törekedjünk arra, hogy a biztonsági előírásoknak is tökéletesen megfeleljen.

Láthatósági ruházat

Sok iparágban fontos a láthatóság, mint például az építőiparban, az utak építése közben vagy a raktárakban. A biztonság megőrzése érdekében ennek a ruházatnak a viselése elengedhetetlen. A speciális ruhára felvarrt fényvisszaverő csíkok láthatóbbá teszik a dolgozókat a járművek és a munkagépek vezetői számára.

A mellényeken, a nadrágokon, a kabátokon is el lehet helyezni a csíkokat, így különösen gyenge fényviszonyok mellett is könnyen észrevehető, ha valaki a nagyobb forgalmú területen tartózkodik.

Munkavédelmi cipő

Munkavédelmi bakancs és cipő közül is választhatunk, amelyek fontosak, hogy ne csússzunk el, tartsa a bokánkat és az ne ficamodjon ki, illetve viselésükkel hatékonyan védekezhetünk a szúrások és az elektromos veszélyek ellen is.

Ha inkább a cipő viselését részesítjük előnyben, akkor a puma munkavédelmi cipő megvásárlásával egyszerűen nem lőhetünk mellé. Ma már ezek a speciális cipők csúszásmentes talppal, acélbetéttel és olyan szigeteléssel vannak ellátva, amelyek megvédenek az áramütéstől is.

Védőszemüveg

Szemünk és arcunk védelme fontos, hiszen a megfelelő szemüveg viselésével megvédhetjük magunkat a repülő törmelékektől, a vegyi anyagok hatásaitól és az erős fénytől. Ez a szemüveg alapvető védelmet nyújt egy olyan környezetben, ahol a szemünket és látásunkat veszélyeztető tényezők teljes tárháza vár ránk.

Győződjünk meg arról, hogy az adott szemüveg megfelelő-e az adott feladat elvégzéséhez és teljes mértékben garantálja szemünk védelmét.

Védőkesztyű

Kezünk védelmére szintén gondolnunk kell, hiszen ki van téve a vágásoknak, a horzsolásoknak és az égési sérüléseknek is. Megfelelő védekezéssel elkerülhetjük ezeket a baleseteket, így bátran állíthatjuk, hogy a védőkesztyű viselése elengedhetetlenül fontos. Mindig olyan kesztyűt válasszunk, amely az adott feladat elvégzésében nyújt kezünknek megfelelő biztonságot.

Kép forrása: Canva.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom