törpe nebáncsvirág

A törpe nebáncsvirág (Impatiens walleriana) bemutatása, gondozása

A törpe nebáncsvirág, vízifukszia (Impatiens walleriana), vagy még ismertebb nevén pistike alacsony termetű, bokros növekedésű, hazánkban rendkívül népszerű egynyári dísznövény.

Hosszú virágzási idő jellemzi, élénk sokféle színváltozatban előforduló virágaiban az első fagyokig is gyönyörködhetünk. Sokféleképpen felhasználható dísznövény, jól mutat csoportosan ültetve, balkonládában, vagy ágyások szegélyeként is.

Fényigénye kissé ellentmondásos, mert bár igényli a fényt, árnyékosabb fekvésben érzi igazán jól magát, legjobb, ha olyan helyet keresünk számára, ahol a déli, délutáni erős napsugárzástól védve van.

Ha törpe nebáncsvirágot szeretnénk tartani, készüljünk fel arra, hogy rendszeres öntözést igényel, kifejezetten magas vízigényű növénnyel van dolgunk.

Virágzását tápoldatozással serkenthetjük. Abban az esetben, ha a hajtások túlságosan hosszúvá válnak, szükség lehet visszametszésre, ezzel szebb formát, és bővebb virágzást érhetünk el.

Kártevők közül tetvek és atkák is megjelenhetnek, de számolnunk kell gombás megbetegedések kockázatával is. Szaporítani magvetéssel és dugványozással is lehet.

Kép forrása: Pixabay.com

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Dísznövények