tűztövis

A tűztövis (Pyracantha coccinea) bemutatása, gondozása

tűztövis

Kép forrása: Pixabay.com

Ha szeretnénk a madarakat télen kertünkbe csalogatni, és ellátni élelemmel, ha áthatolhatatlan, de mutatós sövényt keresünk, vagy csak egy olyan szoliter cserjét, ami télen is színt visz környezetünkbe, akkor jól döntünk, ha a tűztövist választjuk. 

A tűztövis örökzöld cserje, amely Délnyugat-Európából és Délnyugat Ázsiából terjedt el. Gyors növekedés, sűrű, tüskés ágrendszer, valamint 2-3 méteres maximális magasság jellemzi.

tűztövis

Kép forrása: Pixabay.com

A nyár elején fehér virágokat, ősszel pedig narancssárga bogyókat hoz, amelyeknek szép hátteréül szolgálnak a kicsi, fényes levelek.

A tűztövis, azok számára is jó választás, akik nem szeretnének sokat bajlódni a gondozással és az öntözéssel. Talaj tekintetében egyáltalán nem válogatós, és a szárazságot is gond nélkül átvészeli. Ültetéséhez napos helyet keressünk, de félárnyékban is megmarad.

tűztövis

Kép forrása: Pixabay.com

Ha sövényt szeretnénk nevelni belőle, akkor a tövek között 70cm helyet hagyjunk. Metszése során, egy dolgot kell szem előtt tartani, mégpedig azt, hogy az előző évi hajtásokon teremnek a bogyók és a virágok. Szaporítása, dugványról történik.

Képek forrása: Pixabay.com

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Örökzöldek