karácsony

Amilyen távolinak tűnik, mindig olyan villámgyorsan érkezik el az év egyik legszebb, legmeghittebb és egyben legforgalmasabb időszaka, december, amely a karácsonyban teljesedik ki.

A nagy sürgés-forgás közepette hajlamosak vagyunk ilyenkor hátrahagyni a környezetvédelmi szempontokat, viszont egy kis odafigyeléssel rengeteget tehetünk azért, hogy az újév kezdetével ne azon gondolkodjunk, hova dobjuk ki az ünnep alatt keletkezett sok-sok szemetet.

Zöld fenyő, zölden

Nincs karácsony karácsonyfa nélkül, ezzel mindannyian így vagyunk. Viszont nem mindegy, hogy milyen áron. Vannak, akik a cserepes fenyőre esküsznek, így az ünnepek végeztével kiültetik a kertben, viszont nem mindenki rendelkezik kertes házzal.

Ebben az esetben, alternatívaként szolgál a műfenyő. Praktikusságok mellet, egyes darabok már az esztétikai feltételeknek is megfelelnek, így a könnyű tárolhatóságuk mellett az ünnepek alatt is teljes fényében pompázhat.

Alkossunk és díszítsünk!

karácsony

Elveszi a ragyogást a karácsonyi díszekről, amikor rájövünk arra, hogy sem a gömbök, sem a csecsebecsék nem hasznosíthatók újra. A lehetőségek tárháza végtelen: készítsen sós tésztából függő díszekkel vagy szárított narancs szeletet fahéjjal! Mindegyik teljesen komposztálható, míg a koszorúk, amelyek fenyőtobozból, borostyánból és magyalból készültek, felhasználhatja más alkalmakkor, akár a következő karácsonykor.

Hogyan csomagoljuk?

Globálisan obszcén mennyiségű csomagolópapírt dobunk ki és a sok lapon található műanyag, fólia, csillogás és ragasztószalag újrahasznosíthatatlanná teszi őket. A csomagolóruha vagy az újrahasznosítható barna papírt mind-mind kiváló alternatíva.

Fogyasszunk felelősen, lokálisan!

Nem is gondolnánk, de a fenntarthatóság nem áll meg az újrahasznosításnál. Legalább annyira fontos az, hogy honnan származik az étel, amit végül a családdal közösen fogyasztunk el a vacsoraasztalnál.

Ha helyben, akár piacon vásárolunk, megbizonyosodhatunk arról, hogy honnan származik az ételünk és megalapozott döntéseket hozhatunk arról, hogy milyen ételeket szeretnénk enni és hogy milyen gazdálkodási gyakorlatokat szeretnénk támogatni.

Annak érdekében, hogy optimalizáljuk ezeket a készülődési folyamatokat és ne kelljen kilométereket autózni az ajándékokért vagy egyéb kiegészítőkért, vásároljunk online, családi webáruházból, ahol a kedvező árak mellett, nagyobb választékkal is találkozhatunk.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Környezetvédelem