munkaruha

A különféle munkaterületeken nem mindegy milyen ruhát viselünk. Sok esetben az utcai ruhánk nem alkalmas arra, hogy elvégezzük benne a feladatainkat.

Nemcsak azért, mert kényelmetlenek a munkavégzéshez, hanem azért is, mert nem felelnek meg a munkaruházatra vonatkozó előírásoknak. Az egyik legfontosabb ruha nem más, mint a munkásnadrág.

Ennek a kiválasztásához adunk most egy kis útmutatót, hogy könnyebben el tudja dönteni melyik mellett döntsön.

Hol fogjuk viselni a nadrágot?

Az egyik fontos szempont a felhasználási környezet, azaz maga a munkaterület, ahol viseljük a munkásnadrágot. Nem mindegy ugyanis, hogy egy szerelő műhelyben, gyárban vagy építkezési területen dolgozunk. Mindenhol más-más behatások érnek minket és más-más veszélyeknek vagyunk kitéve.

Ha például a vegyiparban dolgozunk, ahol nap mint nap vegyszerek közelébe kerülünk, akkor lángálló és antisztatikus nadrágra lesz szükségünk. Ha autószerelő a foglalkozásunk, akkor pedig érdemes egy vékonyabb anyagú nadrágot választani, ami nagy mozgásszabadságot ad. Így könnyen tudunk guggolni, térdelni vagy adott esetben a javításra váró autó alá mászni.

Még nem találta meg az igazit? Akkor figyelmébe ajánljuk a netpolc.hu weboldalt, ahol a bélelt, derekas, kantáros és rövid munkásnadrág is nagy választékban elérhető.

Milyen előírásoknak kell megfelelni?

Az adott munkahelyre vonatkozó munkavédelmi szabályzatot pontról pontra be kell tartanunk. Ennek nem ismerete nem mentesít minket a következményektől. Itt most nemcsak a felettesünk dorgáló szavaira gondolunk, hanem azokra a balesetekre is, amik elkerülhetők a megfelelő munkaruházat viselése esetén.

Egyetlen kivétel van ez alól, mégpedig az, amikor a munkásnadrágot otthoni viseletre szánjuk. A kertben, udvaron is előfordulhatnak olyan feladatok, amiket nem szívesen végzünk farmerban vagy szabadidőnadrágban. Ez esetben viszont nincsenek előírások, amiket figyelembe kell vennünk.

Két dolog, amire ilyenkor is érdemes figyelni: az egyik a kényelem, a másik a praktikum.

Milyen egyéni igényeink vannak?

Mindezeken túl, az egyéni igényeinket, illetve a munkánk sajátosságait is érdemes szem előtt tartani. Ha például valamelyik anyagot nem bírja a bőrünk, akkor annak viselését érdemes kerülni. Ugyanígy, ha valamelyik fazont jobban kedveljük, mint a többit, akkor válasszuk azt!

A feladataink elvégzése közben sokat mozgunk? Akkor érdemes egy rugalmas munkásnadrág mellett dönteni, ami nem akadályoz minket. Nehéz fizikai munkával foglalkozunk? Akkor mindenképp az erős, strapabíró anyagból készülő nadrágok közül válasszunk!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom