napelem kiválasztása

A minden szempontból optimális napelem kiválasztása tipikusan az a kategóriájú kérdés, amit nem bagatellizálhatunk el. Elég egy aprócska hiba, egy hanyagul meghozott döntés, és könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy a telepített rendszer nem üzemel tökéletesen vagy nem fedi le az ingatlan áramigényét.

Dióhéjban a műszaki paraméterek fontosságáról

Az ingatlan tetőszerkezetének sajátosságai (mérete, dőlésszöge, héjazata stb.) olyan tényezők, amelyeket fokozottan fontos górcső alá venni a napelemes rendszer tervezésének fázisában. Ha a szolár rendszer nem harmonizál az ingatlan adottságaival, szó sem lehet optimális üzemelésről. Ne feledjük, a tervezés a siker záloga!

A napelem kiválasztása függ az ingatlan áramigényétől is

Mielőtt egyik vagy másik berendezésre rábólintanánk, gondoljuk alaposan át az ingatlan villamos áram igényét. Ha hozzávetőlegesen megvan az eredmény, nagyjából tudni fogjuk, hogy milyen teljesítményűnek kell lennie az ideális napelem rendszernek.

Érdemes egy kicsit egyébként nagyobb teljesítményű rendszernek bizalmat szavazni, különösen, ha a közeljövőben a ház elektromos berendezéseit bővítenénk (például hőszivattyúval), esetleg elektromos autó vásárlásban gondolkodunk, amit természetesen odahaza töltenénk.

Mazsolázgassunk a világ élvonalába tartozó gyártókból!

Minden nagyobb kaliberű beruházás esetében fontos, hogy az adott berendezés magas minőséget képviseljen, ám úgy tűnik, ez fokozottan igaz a napelem kiválasztása során. Kizárólag az a napelem rendszer váltja be hosszútávon a reményeinket, amelyik kitűnő alapanyaghasználattal, modern technikával készült, és világszinten is elismert gyártó produktumának számít.

A kivitelező cég kiválasztásának is nagy szerep jut

Végül, de nem utolsó sorban, a kivitelező cég kiválasztása is fokozott relevanciával bír. A ManituSolar Kivitelező Kft. professzionalista csapatát megbízhatóság és kompromisszumot nem ismerő minőség jellemzi.

A gárda nemcsak a telepítésben segít, de az ügyintézésben is végig vezeti a megrendelőt, arról nem is beszélve, hogy a személyre szabott megoldásaikkal a választott napelemes rendszer is a lehető leghamarabb visszahozza a saját árát.

Kép forrása: 123rf.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom