karácsonyfa

Nem szeretnél vagyonokat költeni újabb szettnyi karácsonyfadíszre? Van egy kis kézügyességed, felesleges időd és szívesen készítenél valamit te magad a fára? Netán ajándékba adnál valakinek egy dobozzal? Kövesd ötleteinket!

Számunkra a karácsony egyet jelent a csillogással, az arany, ezüst színekkel. Ha neked is, és szeretnéd feldobni a nappalit, a karácsonyfát néhány DIY dísszel, ez a cikk neked szól. A kreatívkodáshoz a TyToo csillámporjait ajánljuk.

Mire lesz szükséged a dekoráláshoz?

Ha kézzel készített karácsonyfadíszeket szeretnél idén látni a nappaliban és a fán, az alábbiakat írd fel a listádra, amikor a hobbibolt (netán webáruház) felé veszed az utat:

  • Műanyag, üveg vagy hungarocell gömbök,
  • Csillámpor olyan színben, amilyen épp idén a karácsonyfa és az ünnepi dekor domináns díszítése – figyelj oda, hogy jó minőségű csillámport vegyél,
  • Akasztók – szaloncukor-akasztó vagy szalag, cérna,
  • Folyékony ragasztó csillámporhoz,
  • Öntapadós kreatív sablon kis méretben,
  • Direkt csillámpor felviteléhez készült ecset.

A legegyszerűbb változat – néhány lépés az egész

Azoknak, akik tényleg nem tudnak sok időt szánni csillogós karácsonyfadíszek megalkotására, az alábbi két megoldást javasoljuk. Egyfelől fogjuk a gömböt, ragasztózzuk körbe az egészet – ha nem akarunk nagy kupit csinálni, azt ajánljuk, egyszerre csak az egyik felét, majd később a másikat – és szórjuk meg jól csillámporral. Hagyjuk megszáradni, majd ütögessük le a felesleget a szemetes fölött, és mehet is a fára.

A másik verzió az, ha egy átlátszó gömböt, melynek le lehet tekerni a tetejét az akasztórésznél, megtöltünk ragasztóval, és hagyjuk, hogy belülről az egész felületet befedje. A felesleg kiöntése után mehet bele a csillám, rázzuk jól össze, és kész! Talán ez még kevesebb “kosszal” is jár, mint az első opció.

Egy pár lépéssel bonyolultabb verzió a türelmeseknek

Aki egyedibb dekorációs elemre vágyik és van még energiája, kedve, akkor elő kell, hogy kerüljenek a sablonok is. Minél kisebbet válasszunk ezekből, hiszen a gömbök sem óriásiak, valamint a nem egyenes felület miatt meggyűrődhet a túl nagy minta. Csinálhatunk saját készítésűeket is, de csillámtetoválás szettet is vehetünk, amiben sablon, csillámpor és ragasztó is van.

Használhatunk itt is műanyag, üveg vagy hungarocell gömböket, melyekre felragasztjuk a sablont, azt kitöltjük csillámragasztóval, és felvisszük ecsettel a csillámot. Majd ha megszáradt, eltávolítjuk a sablont, és kész is a dísz, mehet a fára.

A sablon mintájának csak a fantáziánk szab határt, készülhet fenyőfa mintás, angyalkás, hóemberes, hullócsillagos, rénszarvasos dísz is, de akik a klasszikusabbat szeretik, megmaradhatnak a pöttyös, csíkos változatoknál.

Alkotásra fel és ne feledd, nem számít, ha elsőre nem tökéletes!

Kép forrása: Unsplash.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom