mobilház

Cikkünkben igyekeztünk utánajárni annak, hogy milyen előnyökkel vagy hátrányokkal járhat az, ha valaki konténerházat választ egy hagyományos építési módszerrel készült épülettel szemben.

Mivel az ingatlanok áraiban hatalmas változások történtek az utóbbi években, ezért a többség kénytelen alaposan megfontolni a számára elérhető opciók pozitívumait, illetve negatívumait.

Ugyanakkor ma még mindig sokan ódzkodnak attól, hogy mobilházat válasszanak. Vajon jogosak az ellenérzéseik vagy sem? Lássuk a pro és kontra érveket!

Gyors kivitelezés

Az EcoModul konténerházaira egytől egyig igaz, hogy össze sem lehet hasonlítani a kivitelezésükhöz szükséges időt a hagyományos épületeknél megszokott időtartamokkal.

Gondoljunk csak bele abba, hogy egy építkezés eleve legalább egy bő fél évig zajlik, de akkor még nem számoltunk a váratlan helyzetekkel, amelyeket persze mindenki meg szeretne úszni, de valahogy nem igazán szokott összejönni.

A racionalitás többnyire az, hogy minimum egy évet, néha azonban több esztendőt is felölel az elképzeléseink valóra váltása, amennyiben ragaszkodunk a tradíciókhoz.

Egy mobilháznál ennek mindössze a töredéke a szükséges idő. Természetesen lehetnek különbségek, hiszen választhatunk azonnal szállítható modelleket vagy akár ragaszkodhatunk a saját elvárásaink életre hívásához is, ami nyilvánvalóan tervezést, egyeztetést, no meg gyártási időt is feltételez.

De még az utóbbi esetben is csak hetekről fogunk beszélni, ami valóban összehasonlíthatatlan könnyebbséget, gyorsaságot fog jelenteni a projekt kivitelezése során.

Négy évszakos kivitel

Ezek a konténerházak ráadásul már eleve rendelkeznek szigeteléssel, a speciális szendvicspanel falakba ugyanis a gyártás során modern és hatékony PIR szigetelés kerül.

Emellett modern alumíniumból készült nyílászárók és a dupla üvegezés is hozzájárulnak ahhoz, hogy az energiatakarékosság elvének is képesek legyenek megfelelni. Gyorsan és hatékonyan fűthető és hűthető ingatlanokról van szó, amelyek környezettudatos döntésnek bizonyulnak.

A környezetvédelmi vonalat tovább erősíti az, hogy még betonalapzat kialakítására sem lesz szükség, ugyanis a mobilházat talajcsavarok segítségével is megbízhatóan rögzíteni tudjuk.

Ez a megoldás ráadásul azt is biztosítja, hogy gond nélkül mobilizáljuk az épületet, amennyiben költözni szeretnénk. Azaz új ingatlan vásárlására nem lesz szükség, csupán a telket szükséges megvásárolni vagy kibérelni, amelyre a telepítés megvalósulhat.

Modern dizájn, rengeteg lehetőség

Az EcoModul konténerházai moduláris felépítésűek, így a későbbiekben is bővíthetők maradnak. A külső megjelenés tekintetében sem kell majd úgy éreznünk, hogy kompromisszumokat kellett kötnünk, hiszen dizájnos, modern kivitelben készülnek, meghazudtolva minden előítéletet, amik egy konténerház kapcsán megfogalmazódhatnak bennünk.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom