teherautó

A hétköznapokban gyakran bele sem gondolunk, hogy mégis mennyire fontos feladata van a gumiabroncsnak. Nélküle egy centit sem tudnánk megtenni a járművekkel, de ennél sokkal nagyobb hatása is lehet a mindennapos használatra. Különösen igaz ez a teherautókra, ahol a minőség is fontos tényező.

Miért fontos a minőségi teherautó-abroncs?

A gumi nagyon sok tényezőt befolyásol a járművek életében. Ezért sem mindegy, hogy milyen kerül fel végül, érdemes alaposan meggondolni a vásárlást. Továbbá arra is oda kell figyelni, hogy mikor kell a jelenlegit lecserélni.

A megfelelő tehergumi kiválasztása például könnyedén megoldható a Gumiflex oldalán, ahol olyan minőségi gyártók termékei is megtalálhatóak, mint a Bridgestone és Firestone teherabroncsok.

Nem hiába emelhető ki ez a két gyártó, mivel az abroncsaik hiba nélkül veszik a mindennapos akadályokat még akár különleges szállítmányok utaztatása esetén is. Mind enyhe, mind durva terepen kiválóan megállják a helyüket, valamint városi közlekedésnél és hosszú távon történő gurulásnál is megfelelően teljesítenek.

Évszaktól és időjárási körülményektől függetlenül lehet számítani a gyártóra, mivel mindenre találhatunk megoldást.

Nem mindegy, hol vásárolunk

Természetesen nem csak szimplán “gurulgatni” szeretnénk a teherautóval, ezért is fontos, hogy a mobilitási paraméterei is a legjobbak közé tartozzanak. Elsődleges szempont, hogyha új gumiabroncs szett beszerzésére van szükség, akkor olyan helyet keressünk, ahol a lehető legnagyobb kínálattal találkozhatunk, mivel ahány jármű, legalább annyi igény, és akkor még a vezetési stílusról, a szállított áruról még nem is beszéltünk.

A minőségi teherautó-gumi hosszú távon is jól teljesít

Fontos, hogy az új szett kiválasztásánál nagy hangsúlyt fektessünk a minőségre. Ezek sokkal jobb tapadást biztosítanak a jármű számára, nagyobb terhelést képesek elviselni, így a teherautót nemcsak komfortosabb lesz vezetni, de a nagy szállítmányok sem fognak negatívan hatni a vezetési élményre.

A gumi határozza meg az autó biztonsági paramétereit is. Ezt elsősorban a fékezés során érezhetjük. Ha idővel növekszik a féktáv, sokkal hamarabb kell reagálni a hirtelen helyzetekre, akkor az egyre erősebben jelzi azt, hogy ideje új szettet beszerezni, mivel a jelenlegi kezdi megadni magát.

Más jele is lehet annak, ha az abroncs elhasználódott. Például a gumi nagy hatással van az üzemanyag-fogyasztásra is, ami azt jelenti, hogy egy jól választott, minőségi gumiabronccsal hosszú távon még spórolhatunk is.

Fontos, hogy már csak a biztonsági okok miatt sem érdemes az új szett beszerzését halogatni, sőt, érdemes minden egyes szezon előtt és olykor aközben is ellenőrizni a gumik állapotát.

Sokszor az elhasználódás hirtelen jelentkezik, pláne teherautók esetében, ahol minden nap nagy terheléssel kell megküzdeniük az abroncsoknak. Ne bízzuk a véletlenre a tehergumik kiválasztását.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom