vászonkép

Egy vászonkép elkészítése nem egy nagy ördöngösség. Nem kell hozzá több száz alkatrész és nem az örökkévalóságig tart a gyártás sem. Két dologra van szükségünk: egy fa keretre és egy nyomtatott vászonra. Az azonban már nem mindegy, hogy milyen vászonnal és technológiával dolgoznak a gyártók, illetve maga a vakráma anyaga is meghatározó.

A következő cikkben most utánajárunk annak, hogyan készítik a minőségi vászonképet, így kiszúrhatod az amatőr gyártókat. Lássuk, mit kell tudni a témáról!

A vászonnal szemben támasztott követelmények

A minőség egyik legjelentősebb befolyásoló eleme a vászon. A Vászonkép Szalon garanciával ellátott termékeit például kizárólag a legjobb anyagokból gyártják. De pontosan hogyan hat az alapanyag a gyártásra?

A vászon a nyomtatást és a színeket is befolyásolja, ugyanakkor az anyag rugalmassága szintén fontos. A vászont ugyanis felfeszítik a vakrámára, s ilyenkor lényeges, hogy a sarkoknál és a hajtogatásnál ne töredezzen a festék róla.

Az a vászon, ami felületkezeléssel is el van látva, már eleve megkíméli a képet az esetleges sérülésektől. Ráadásul ez a speciális módszer sokkal ellenállóbbá teszi magát a terméket, ami valljuk be, egy vászonkép esetében rendkívül fontos szempont.

Így történik a nyomtatás

A gyártói hatékonyság háromféle nyomtatási technológiával garantálható. Kezdjük a tintasugaras, vízbázisú technológiával! Ezzel a módszerrel egy nagy tekercs vászon nyomtatható, akár 160 cm szélességben, azonban a nyomatok sajnos sérülékenyek lesznek.

Az Eco Solvent vagy Latex technológiával hasonló eredményeket érhetünk el. Az élénk, tűéles képek bárkit lenyűgöznek, ráadásul egy karcálló, strapabíró, vízálló (nedves rongy) vászonképet kapunk kézhez. Ez már igazán jól hangzik!

A kép színére kihat a gyártási folyamat során alkalmazott technológia, a nyomtatási profil, valamint a fotó előkészítése. Végül nem szabad megfeledkezni a felbontásról sem.

A vakráma minősége

A vakráma az a fából készült keret, amire a vásznat feszítik ki, s azért ez lett a neve, mert ez elölről nézve nem látszik. Ettől lesz a produktum eléggé stabil, ezzel akasztható fel a falra. A vakráma megfelelő méretezése igencsak fontos, hiszen 1-2 cm is torz hatást eredményezhet.

A legfontosabb, hogy csak a fa vakráma használható erre a célra! A borovi fenyő önmagában tartósabb és masszívabb anyag bármelyik másiknál, így nehezebb vászonképeket gyártanak a segítségükkel. A vakráma és a vászon összhangja hozza létre a tökéletes alkotást.

A minőségi vászonkép gyártásának tehát több alapszabálya is van; nemcsak az alapanyagok jellege emelhető ki, hanem a gyártási eljárás, valamint a gyártó szakértelme is. Annyi biztos, ha profikra bízzuk a munkát, akkor nyugodtan hátradőlhetünk abban a tudatban, hogy hamarosan kezünkben tarthatjuk saját vászonképünket.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom