Casco

Az autó a második legnagyobb értékünk a házat követően, ezért komoly megrázkódtatást jelent, ha csak hűlt helyét találjuk. A keletkezett kár több millió forintra is rúghat, ráadásul hirtelen kell megoldani a közlekedést a munkába, az iskolába és a többi úticélhoz.

Ahogy a jól ismert mondás is tartja, “jobb félni, mint megijedni”, így érdemes elővigyázatosnak lenni és megtenni a szükséges óvintézkedéseket, amivel megnehezíthetjük, de akár el is lehetetleníthetjük a gazemberek dolgát. Emellett a Genertel Biztosító Casco biztosítása is komoly anyagi segítséget, de akár pótautót is jelenthet, ha mégis bekövetkezik a legrosszabb.

Szereljük fel hasznos eszközökkel a kocsit!

Ahelyett hogy abban bízunk, a mi autónkat elkerülik a tolvajok, inkább tegyünk konkrét lépéseket a védelem érdekében. Szerencsére ma már többféle eszköz rendelkezésre áll, melyek megvédhetik az autót.

Ilyen például a váltózár, amely a sebességváltó átalakítását követően megakadályozza, hogy hogy sebességbe tegyék a járművet egy speciális mágneskulcs alkalmazása nélkül. Az indításgátló szintén igazán hasznos, mivel egyedi indításgátló szekvencia segítségével lehet kiiktatni.

A legtöbb korszerű gépjármű ma már el van látva beépített riasztóval, azonban ezek biztonsági foka is növelhető. Például vannak olyan típusok, melyek nem csak sípolnak baj esetén, hanem üzenetet is küldenek a biztonsági szolgálat vagy a tulajdonos részére, hogy illetéktelen akar bejutni az autóba.

Emellett a GPS nyomkövetők is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen, ha elvitték az autót, akkor is mutatják, hogy az hol van, így egyszerűen a nyomára bukkanhatunk.

Amikor bekövetkezett a legrosszabb

Ha azzal szembesülünk, hogy az autó nincs ott, ahol eredetileg hagytuk, akkor ne kezdjünk rögtön pánikolni, ugyanis könnyen lehet, hogy mindössze arról van szó, hogy egy ismerősünk, akinél pótkulcs van, szó nélkül kölcsönvette vagy csak az idegeskedés miatt elfelejtettük, hogy pontosan hol parkoltunk.

Ha nincs kétség, tényleg ellopták az autót, akkor mindenképp értesítsük a rendőrséget és ne mozduljunk el a helyszínről, ahová leparkoltunk az autóval, hiszen itt végzik el a helyszínelési feladatokat és veszik fel az adatainkat. Feljelentést viszont nem tudunk a helyszínen lévő rendőröknél tenni, így be kell fáradnunk a kapitányságra. Emellett a biztosítótársaságot is értesítsük minél előbb.

A Casco biztosítás ebben az esetben segíthet

Habár az érzelmi megrázkódtatást a Casco biztosítás sem tudja enyhíteni, viszont az anyagi problémák kezelésében nagy segítséget jelenthet. Sajnos a legtöbb esetben, ha vissza is kerül hozzánk az autó, akkor rendszerint nem jó állapotban. Így a javíttatás sem lesz olcsó mulatság, már ha van értelme bármit is javítani rajta.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom