sampon

A virágok hasznos anyagokkal dúsítottak, ezért hosszú ideje sikeresen használják őket a kozmetika világában. A virágokból nyert vitaminok, olajok, kivonatok rekonstruálják a sérült szövetfalakat, stimulálják a sejteket, leküzdik a bőrpírt és a hámlást.

Nyáron a bőrnek és a hajnak egyaránt szüksége van hatékony védelemre és táplálásra. Fontos, hogy olyan sampon álljon rendelkezésünkre, amely kifejezetten a mi hajtípusunkra megfelelő. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy testünk és frizuránk egyaránt igényli a rendszeres napvédelmet.

A kozmetikai laboratóriumok szakemberei évről évre gondosan átvizsgálják a növényekben megtalálható felbecsülhetetlen értékű összetevőket, hogy új formulákat fejlesszenek ki bőrünk szépségére és egészségére.

A különféle kozmetikumokhoz növényekből izolált kivonatokat, vitaminokat, olajokat, viaszokat, fitoösztrogéneket adnak. Cikkünkben bemutatunk néhányat, amit előszeretettel alkalmaznak a hajápoló termékekben.

Kamilla

Nem csak erősíti  a hajat, hanem kissé színezi is. A kamilla olyan anyagokat tartalmaz, amelyek segítenek megállítani a viszketést, megszabadít a száraz korpától és természetes ragyogást adnak a hajnak.

Csalán

A csalán csökkenti a fejbőr zsírosodását, normalizálja a faggyúmirigyeket. Épp ezért a csalán gyakran kerül korpásodás és hajhullás elleni samponokba.

Bojtorján

A növény Európa és Ázsia mérsékelt égövi területein őshonos. Gyógyászati ​​tulajdonságait évek óta használják a természetes gyógyításban. A bojtorján fő tulajdonsága a haj erősítése, bizonyos fejbőrbetegségek kezelése és a baktériumflóra normalizálása. A bojtorján szintén a korpásodás elleni samponok gyakori összetevője.

Citromfű

Elsősorban mint természetes nyugtató használják, de van néhány jellemzője, ami segít a hajnak. Szabályozza a faggyú szekrécióját, csökkentve a fejbőr zsírosodását. Leggyakrabban a hajhullást megakadályozó krémekhez és maszkokhoz adják hozzá.

Zsurló

Egy másik növény, amely gyógyító hatással van a hajra. A zsurló táplálja a hajat, puhábbá és kezelhetőbbé teszi, és természetes csillogást kölcsönöz neki. Számos orvosi és professzionális sampon része.

Hirdetés (X)

Comments are closed.