ózongenerátor

Az ózongenerátor az utóbbi években különösen kedveltté, keresetté vált, főleg a pandémia idején. Ekkor szembesültek a legtöbben azzal, hogy milyen értékek rejlenek ebben a valóban nem mindennapi szerkezetben. Az általa biztosított előnyök télen-nyáron élvezhetőek. Nézzük, pontosan melyek ezek!

A higiénia új szintre emelhető

Az, hogy a vírusok, bacilusok jelenléte kikerülhetetlen, tény. Viszont az is vitán felül áll, hogy az otthon, vagy éppen a munkahely közege akkor ideális, ha a fertőzés veszélye nem fenyeget. De milyen módon teremthető meg ez?

Az ózongenerátor hathatós közbenjárásával sokkal egyszerűbben és könnyebben, mint azt a legtöbben gondolnák. A rendszer ugyanis nem pusztán a levegőt, hanem a felületeket is megtisztítja a betolakodó, hívatlan kórokozóktól. Emellett pedig még a kellemetlen szagok is a felejtés homályába száműzhetőek.

A generátor működtetése, egyúttal eredményessége nem függ az adott helyiség, helyiségek méretétől. Ami pedig az ózonos fertőtlenítés hatásfokát illeti, nos, sokkal hatékonyabb, mint a klór alapú tisztítás, és sokkal szélesebb skálát jár be, ugyanis nem csupán a baktériumoknak, vírusoknak int búcsút, hanem a penészgombáknak is.

Ha mindez nem lenne elég érv, akkor talán az egyik legkomolyabb indok, ami mellette szól, és ami egyúttal globális érdek, hogy a rendszer működtetése nem vegyszeralapú. Azaz az alkalmazása teljes mértékben környezetbarát.

Nincs vegyszeres permetezés, nincsenek kemikáliák, miközben az érintett helyiségek tisztasága, sterilitása borítékolható. A gép az ózongáz molekularomboló tevékenységének köszönhetően képes minden egyes kórokozót eltávolítani.

ózongenerátor

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: Red_Shadow

Kiknek ajánlható a konstrukció?

Mindenkinek! Nem kizárólag ipari szinten, de természetesen minél nagyobb egy vállalat, annál alapvetőbb elvárás a tiszta légkör, ami sterilitást jelent. Ilyen módon az ott dolgozók épsége, egészsége megőrizhető.

De a háztartásokban is megállja a helyét, lévén ez a fajta higiénia bárki számára elérhető, s ahogy azt már fentebb kifejtettük, mindennek a megvalósítása még csak nem is bonyolult.

De még tovább is fokozható mindez. A gép ugyanis autók belsejében is kitűnően alkalmazható, vagyis a járművek belső terének fertőtlenítése könnyedén megoldható maximális sikerrel.

Ez a privát életben is aranyat érő pozitívum, de céges körülmények között, ahol esetleg a sofőrök sem állandóak, váltogatják egymást, konkrétan nélkülözhetetlen az egészséget támogató közeg megteremtéséhez.

ózongenerátor

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: Patricia Perez R

Hatékonyság felsőfokon

Az ózongázzal történő fertőtlenítés kevés kiadással jár, miközben a hatékonysága száz százalékos. A konstrukció bekerülési költsége abszolút pénztárcabarát, a megtérülése pedig egyrészt azonnali, másrészt sokszoros.

Az önmagában felbecsülhetetlen érték, hogy nem csupán a levegő tisztítása érhető el a segítségével, hanem a felületek sterilizálása is. Ezáltal pillanatok alatt olyan környezet hozható létre, ami támogatja a jó közérzetet és az egészség megőrzését.

Ami azonban fontos, hogy a mindenkori szellőztetés elmaradhatatlan része a folyamatnak, hiszen az ózongáz magas koncentrációban belélegezve mérgező hatású. Ez az egy kitétel az, amire fokozott figyelmet kell szentelni.

A professzionális, ipari feladatok ellátására tervezett szerkezetek megbízható szervízhálózattal rendelkeznek, aminek hála az idővel elkopó alkatrészek könnyedén pótolhatóak.

Ez pedig egyet jelent a hosszú távú, eredményes, problémamentes alkalmazással, függetlenül attól, hogy mekkora terekről, hány helyiségről beszélünk, mindez ráadásként olyan formában tapasztalható meg, hogy közben a környezet védelme is biztosított.

Képek forrása: Shutterstock.com / Szerző: Red_Shadow; Shutterstock.com / Szerző: Patricia Perez R

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom