wpc burkolat

A teraszburkolatok kiválasztásánál kimondottan körültekintően kell eljárnunk, hiszen számtalan anyag és stílus közül szemezgethetünk, de a végeredmény hosszú távra szól, és alapjaiban határozza majd meg a terasz hangulatát.

Nem mindegy tehát, hogy a végén a kerámia, a greslap vagy a WPC mellett tesszük le a voksunkat, ahogyan az sem, hogy a későbbiekben mennyi időt szeretnénk a karbantartásra és a javítási munkálatokra fordítani. A következő cikkben megvizsgáljuk, milyen előnyökkel jár az, ha WPC anyagú teraszburkolat mellett döntesz.

Mi is az a WPC?

A WPC betűszó a wood-plastic composite, azaz a fa-műanyag kompozit szóösszetételből ered. A kompozit anyagokkal szemben elvárás, hogy a végső tulajdonságaik múlják felül a kiinduló anyagokét, ami ebben az esetben meg is valósul.

Összetételét tekintve 60%-ban farostot (pl. bambuszt és falisztet) tartalmaz, 30%-ban újrahasznosított műanyagokat és 10%-ban ragasztó- és kötőanyagokat.

Neked is szükséged lenne egy új teraszburkolatra? Nem sikerült még kiválasztanod, hogy milyen felület legyen a medence körül? Keresd fel a Mi kerítésünk szaktanácsadóit a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, és találjátok meg a számodra leginkább tetsző burkolati elemeket!

UV-álló

A WPC burkolóanyagok összetételüknek köszönhetően kiválóan ellenállnak az időjárás minden romboló hatásának, tehát az UV-sugárzásnak is. Az idő múlásával sem kell azon aggódnod, hogy kiszívja a nap az anyagot, ami ettől megfakulna vagy esetleg meggyengül és töredezni fog. A kompozit megőrzi újkori állapotát akkor is, ha tartósan napsugárzásnak van kitéve.

Vízálló

Egyes termékek ugyan a megszólalásig hasonlítanak a fa teraszburkolatokra, mégis számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amivel a fa burkolóelemek nem. Ilyen például a vízállóság, ami mindenféle különösebb utókezelés nélkül is fennáll. Nem kell tehát félned tőle, hogy egy-egy nagyobb esőzés után a terasz burkolata megvetemedik, vagy esetleg foltosodni kezd.

Szálkamentes

A fa teraszburkolatok kellemes velejárója, hogy nem melegszenek fel olyan gyors ütemben közvetlen napsugárzás hatására sem, így akár mezítláb is lehet rajtuk járkálni.

Abban az esetben viszont, ha már régebb óta megvan a terasz, és nem gondoskodtunk a megfelelő kezelésről, a cipő nélküli séták egy pokoljáráshoz lesznek hasonlatosak, ugyanis számtalan apró kis szálka fúródhat a talpunkba.

Ez a jelenség a WPC burkolatok esetében elképzelhetetlen, hiszen az idők során sem rojtosodik fel vagy szálkásodik ki az anyag még intenzív használat mellett sem.

Gondozásmentes

A WPC burkolatok nem igénylik, hogy éves szinten csiszold és lakkozd vagy pácold őket. Egyszerűen csak tartósak, és megőrzik az eredeti állapotukat hosszú ideig.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert