növények

A sikeres lakberendezés legfontosabb fokmérője, hogy a kialakított belső terekben igazán otthonosan érezzük magunkat. Ma azonban szerencsére egyre többeknek fontos az is, hogy álmaik otthonát környezettudatos szempontok szerint rendezzék be.

Mi mindenkit arra buzdítunk, hogy törekedjen erre! Aggodalomra semmi ok, hiszen a zöld gondolkodás a lakberendezésben biztos, hogy nem megy majd a dizájn rovására. Tarts velünk, olvasd el hasznos tippjeinket!

1. Válassz természetes, közeli gyártású bútort!

Ami a bútorokat illeti, talán mondanunk sem kell, hogy mindenképp érdemes a természetesség jegyében a fa bútorok mellett letenni a voksunkat. Emellett azonban az is nagyon fontos zöld tényező, hogy közel legyen a gyártásuk helye – így a szállításukhoz nincs szükség annyi káros anyag kibocsátására.

Az AMI bútorok például tökéletesen megfelel ezeknek a kritériumoknak: minőségi, nagy szakértelemmel készített termékeik alapanyaga tömör fenyő, a kezelésükhöz használt festékek és lakkok pedig ökológiai besorolásúak.

A fenyő amellett, hogy dekoratív és tartós, fényévekkel környezettudatosabb választás, mint a bútorlapból készült darabok: az alapanyag kifejezzen erre a célra fenntartott gazdálkodásból származik, és rendkívül gyorsan újranő.

Az AMI bútorok ráadásul megbízható cseh cég, csehországi gyártással – így a tőlük rendelt bútorok ideszállítása jóval kevesebb környezetterhelést jelent, mintha a világ másik végéről vásárolnánk.

2. Használd azt, ami van!

Ha világító testekről, dekor elemekről, textíliákról, edényekről van szó, alaposan fontoljuk meg az új termékek vásárlását! Lehet, hogy egy megunt darabnak csak egy egyszerű, DIY-projektként is elvégezhető festésre van szüksége, hogy újra szívesen használjuk. Szuperül működhet például az is, ha a régi lámpáknak kicseréljük a búráját, vagy átfestünk egy kiszolgált képkeretet.

3. Ne feledkezz meg a növényekről!

A növények nemcsak hangulat és látvány szempontjából idézik meg a természetet: élettani hatásuk is hozzájárul lakásunk környezetbarát jellegéhez. Igazi természetes légtisztítók, ráadásul az ideális páratartalmat is segítenek fenntartani. Jelenlétük ráadásul a digitális eszközök káros hatását is képesek kompenzálni, és kedélyállapotunkra is jó hatással van.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert