boglárkacserje

A boglárkacserje (Kerria japonica) bemutatása, gondozása

boglárkacserje

Kép forrása: Pixabay.com

A Kerria japonica, közismert néven a boglárkacserje, egy gyönyörű és szívós lombhullató cserje, amely Kínában, Japánban és Koreában őshonos. A rózsafélék családjába tartozik, és jellegzetes élénksárga virágairól, valamint kecsesen ívelt ágairól ismert.

A boglárkacserje közepes méretű díszcserje, amely jellemzően 2-3 méteres magasságot ér el. Viszonylag gyorsan növő növény, amely nagyon szépen mutat más cserjék társaságában, egy cserjecsoport részeként. Ágai karcsúak és íveltek, ami a cserjének finom, kecses megjelenést kölcsönöz.

A boglárkacserje egyik legszembetűnőbb tulajdonsága a tavasszal nyíló, élénksárga virágáradat, mutatós virágai akár több hétig is díszíthetnek. Az élénksárga virágok kis rózsákra emlékeztetnek, a méhek és más beporzó rovarok kedvencei, így, ha méhbarát kertet szeretnénk kialakítani, ne feledkezzünk el erről a növényről sem.

A boglárkacserje hihetetlenül kevés törődést igényel, így kiváló választás kezdő kertészek vagy azok számára, akiknek kevés idejük van a kertészkedésre.

Jól bírja a tél, valamint a városi klíma viszontagságait is. Ültetési helyéül napos, világos, és félárnyékos helyet is választhatunk. A talaj típusára egyáltalán nem kényes, átlagos kerti talajban is szépen növekszik.

Ha úgy érezzük, hogy túl sok helyet foglal el a növény, tavasszal bátran metsszük vissza. Betegségek és kártevők általában nem károsítják. Szaporítani zöld és fás dugvánnyal, valamint tőosztással is lehet.

Kép forrása: Pixabay.com

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Lombhullató fák, cserjék